Yayınlayan : Unknown 28 Mayıs 2015 Perşembe

Bolu ya günübirlik gittiğinizde Bolu da gezilecek yerler bolu da görülmesi gereken yerler hakkında bilgiler vereceğim. Bolu İstanbul arası 240 kilometre, Bolu Ankara arası 180 kilometredir. Bu iki büyük şehre yakınlığından dolayı hafta sonları günübirlik gidip rahatça gezilebileck ufak bir şehirdir. Bolu gezilecek yerler arasında Abant Gölü, Kartalkaya kayak merkezi, Gölcük, Yedi gölleri sayabiliriz. Bolu gezilecek yerler deyince ilk akla gelen yer Abant gölü oluyor. Bolu Abant arası yaklaşık olarak 40 kilometredir. İstanbul dan Abanta gitmek için Bolu ya gitmeden yol Abanta ayrılmaktadır. Abant gölü yemyeşil ağçlarla kaplı bir ormanın ortasında tam bir doğa harikasıdır. Abant gölü etrafında 5 yıldızlı lüks oteller bulunmaktadır. Bu otellerin gecelik konaklama ücretleri biraz yüksektir. Abant gölüne gitmeden bir çok küçük otel ve pansiyonda konaklama imkanı vardır. Abant çevresinde piknik yapılabilecek alanlar mevcuttur.
ABANT

Bolu gezilecek yerler arasında Yedigöller bölgesini mutlaka saymamız gerekir. İstanbul yedigöller arası 310 kilometredir. Yolun son bölümleri biraz bozuktur. Özellikle kış aylarında yedigöller ulaşımı biraz problemlidir diyebiliriz. Yedigöller birbirine yakın yedi farklı gölden oluşmaktadır. Bu göllerin isimleri Kurugöl, Büyükgöl, Deringöl, Sazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Seringöl’dür. Ben Yedigöllere giderken bozuk yollardan dolayı çok sıkıntı yaşamıştım. Yedigöllere giden bir kaç arkadaşımda aynı problemden yakınmışlardı.
Yedigöller

Bolu gezilecek yerler arasında kış turizmine hitap eden bir yer olan Kartalkaya Bolu arası mesafe 38 kilometredir. Ancak yol biraz bozuktur. Kartalkaya son yıllarda Uludağdan sonra kayak yapmak isteyenler için güzel bir tercih oluşturmaktadır. Kartalkaya kayak merkezinde 3 farklı otel bulunmaktadır. Bu otellerde haftasonu konaklayarak İstanbul ve Ankaraya yakın olan Kartalkaya kayak merkezinde kayak yapmanın keyfini çıkartabilirsiniz.
Kartalkaya

Yorum Yazın

Takip et | Takip et ve yorumla

- Copyright © GezenBilir - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -