Yayınlayan : Unknown 28 Mayıs 2015 Perşembe

Cumhuriyet Müzesi (II. TBMM Binası ), Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak da bilinmektedir.

I. Türkiye Büyük Millet Meclisi binasının yetersiz olması ve gelişen Cumhuriyet Türkiye’si meclisinin ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeni ile bu bina bir takım değişiklikler geçirmiş, sonra da II. Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak 18 Ekim 1924 tarihinde hizmete açılmıştır.
HAMAM ÖNÜ

Bu gezimi Hamamönü Mahallesine adını veren Karacabey Hamamına gittikten sonra yazacaktım ama bekleyemedim. Yeniden düzenleme ile birlikte bu özel semtte  bulunan eski Ankara evleri restore edilmiş, Kurtuluş Savaşı yıllarında Mehmet Akif Ersoy’un ikamet ettiği Taceddin Dergâhı müzesi ile birlikte turizime kazandırılmış. Tarihi Hamamönü.
Hamamönü ilk internet sitelerinde görüdüğüm fotoğraflardan tanıdım. Yıllardır ara sıra gezmek için buraya gelirim. Bir anda farklı bir hava içerisinde bulurum
ANKARA KALESİ

Ankara Kalesi ile Çengelhan Rahmi Koç Müzesi karşı karşıya ye alıyor. Bir günlük gezi programına bu gezi noktalarını seçebilir, kaleden başlayan yolculuğunuzu, Çengelhan’da mükemmel bir akşam yemeği ile noktalandırabilirsiniz.
Ankara Kalesi’nin ana girişi olan Hisar Kapısı’nın sol burcunda göze çarpan tarihi Ankara Saat Kulesi’ni incelemeyi unutmayın.
Kitabesinde yazanlara göre Ankara’nın o dönemki valisi Sırrı Paşa tarafından Hacı Süleyman Refik Efendi gözetiminde yaptırılan yapı bir çana sahiptir. Çanın üzerinde 1884 yılında “Louis Edel” tarafından Strasbourg’da yapıldığı yazdığı için kulenin de orada yapıldığı düşünülmektedir. Kule 2007 yılında restore edilmiştir.

Yorum Yazın

Takip et | Takip et ve yorumla

- Copyright © GezenBilir - Skyblue - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -